[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce au discutat Igor Dodon și Irina Vlah
16 Ianuarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, astăzi, o întrevedere de lucru cu bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că au discutat despre rezultatele anului trecut și au examinat planul de activitate pentru anul curent.

„În special, am susținut ideea doamnei Vlah cu privire la organizarea în luna martie curent a Forumului Regiunilor, cu participarea conducerii Găgăuziei și reprezentanților a zece regiuni din Federația Rusă, cu care autonomia a semnat acorduri de cooperare. De asemenea, am transmis, prin intermediul bașcanului, o invitație deputaților Adunării Populare a Găgăuziei de a vizita în timpul apropiat clădirea administrației Președintelui Republicii Moldova, inclusiv Sala Mare de ședințe a Primului Parlament al RM, unde, în anul 1994, a fost adoptată Legea despre statutul special al Găgăuziei (Gagauz Yeri)”, a scris Dodon.

De menționat că, tot astăzi Igor Dodon a prezidat o ședință de lucru cu privire la marcarea în anul 2019 a aniversării a 660-a de la formarea Țării Moldovei.

„La ședință au participat persoane marcante din domeniul culturii, științei și reprezentanți ai societății civile. În cadrul discuției am convenit asupra organizării acestui eveniment pe data de 2 februarie, deoarece în această zi, în anul 1365 în premieră, statalitatea Ţării Moldovei a fost recunoscută oficial. Totodată, am fost unanimi în opinia că manifestarea trebuie să se desfășoare în sediul renovat al administrației prezidențiale, în Sala Mare în care primul Parlament al țării a semnat Declarația de Independență a Republicii Moldova. Această aulă este una simbolică și n-a mai fost utilizată peste 20 de ani. Totodată, cu prilejul acestui eveniment, la Președinție vor fi organizate expoziții tematice”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților