[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce au convenit reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană de la Chișinău și Tiraspol
15 Februarie

Reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană de la Chișinău și Tiraspol, Cristina Lesnic și Vitalii Ignatiev, au avut astăzi prima întâlnire, în cadrul căreia au discutat mai multe subiecte, inclusiv relansarea a două subgrupuri de lucru, transmite CURENTUL.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a precizat că au discutat despre procesul de implementare a protocoalelor semnate în noiembrie 2017.

„Pe 3 dintre cele 5 protocoale semnate există evoluții pozitive. Ceea ce ține de podul de la Gura Bîcului, apostila și învățământul, celelalte două sunt în proces de lucru.

Am convenit că miercuri vom avea o ședință în cadrul unui grup de lucru pe domeniul transportului. Vom pune accent pe calitatea grupurilor de lucru și am convenit să organizăm o ședință comună cu toți șefii de grup. Am discutat problematica relansării a două subgrupuri de lucru – pe domeniul bancar și drepturile omului. Astăzi, de asemenea, a fost lansată campania „O carte pentru educația ta”, destinată școlilor din Transnistria”, a spus Cristina Lesnic.

În context, Vitalii Ignatiev a menționat că, cele două părți au convenit să conlucreze mai intens în domeniul politic.

„Am discutat întrebările ce țin de implementarea protocoalelor semnate în noiembrie. Credem că este o realizare obiectul de predare în limba maternă în școlile din stânga Nistrului. Am discutat și unele aspecte de suplinire a celor două subgrupuri”, a spus Ignatiev.

Reprezentanții celor două părți au semnat și un protocol.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților