[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce a discutat vicepremierul Năstase cu vechiul și noul Secretar al Consiliului Europei
27 Iunie

Deputatul Andrei Năstase, vicepremier, ministru al Afacerilor Interne s-a văzut cu vechiul și noul Secretar al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland și Marija Pejcinovic Buric, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Andrei Năstase a scris că, ambii sunt prieteni foarte buni ai Republicii Moldova.

„Doi înalți demnitari care cunosc în detaliu situația politică de la Chișinău și din întreaga regiune. Atitudinea acestora în plenul APCE a fost parte a atitudinii majorității degajate în urma dezbaterilor sincere și asumate din această săptămână, iar mandatul noului Secretar General are rolul de a contribui decisiv la misiunea Consiliului de a veghea respectarea în toate țările membre a democrației și drepturilor omului. Lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept este un al doilea obiectiv important al mandatului Secretarului General al Consiliului Europei enunțat cu maximă responsabilitate de doamna Pejcinovic Buric. Decizia liderilor Europei civilizate este singura soluție care poate garanta dialogul necesar pentru eradicarea deficitului evident de încredere care nu face decât să mențină tensiunile politice la cote deloc confortabile pentru întreaga regiune din care și Moldova face parte”, a mai scris Năstase.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților