[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce a discutat Președintele RM cu omologul său român
26 Iunie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, astăzi, a avut o convorbire telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis, informează CURENTUL.

„Am trecut în revistă întreaga agendă a relațiilor noastre bilaterale, remarcând necesitatea aprofundării acestora. Am constatat cu satisfacție intensificarea contactelor la toate nivelurile și în toate domeniile de interes comun. Am remarcat faptul că România este partenerul comercial principal al Republicii Moldova”, a scris pe Facebook, Dodon.

Prin urmare, Dodon a comunicat și alte detalii cu privire la discuție. „Totodată, am exprimat recunoștință partenerilor români pentru sprijinul acordat țării noastre în mai multe domenii. Sunt ferm convins că dialogul nostru strategic va fi impulsionat după formarea majorității parlamentare și a Guvernului de la Chișinău”, a mai adăugat Dodon.

„La finele convorbirii am reiterat invitația pentru dl. Klaus Iohannis de a întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova”, a precizat șeful statului.

De menționat că, la fel – astăzi, și Prim-ministrul Maia Sandu a avut o discuție telefonică cu Președintele României. În urma convorbirii, Sandu a comunicat că va întreprinde o vizită oficială la București – la 2 iulie, curent.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților