[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce a discutat ministrul Gaburici cu angajații Agenției Servicii Publice
19 Ianuarie

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită la Agenția Servicii Publice (ASP), transmite CURENTUL.

Chiril Gaburici a discutat cu conducerea și angajații despre rezultatele înregistrate anul trecut, în special despre lansarea Ghișeului Unic – sistem automatizat ce permite mediului de afaceri solicitarea online a documentelor permisive, precum și despre alte realizări datorită cărora oamenii beneficiază de condiții eficiente și accesibile.

„Una din prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru anul 2018 a fost crearea condițiilor mai bune pentru antreprenori, în primul rând prin simplificarea și debirocratizarea sistemului de raportare și notificare pentru mediului de afaceri, pentru ca agentul economic să nu piardă timp cu o mulțime de documente, ci să-și poate dezvolta afacerea. Apreciez munca fiecărui angajat al Agenției Servicii Publice, iar rezultatele prezentate astăzi m-au bucurat mult, întrucât împreună am reușit să creăm condiții bune și eficiente pentru fiecare cetățean”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Printre realizările Agenției în anul 2018 se numără: extinderea termenului de valabilitate a pașaportului cetățeanului RM și a documentului de călătorie pentru apatrizi de la 7 la 10 ani, pentru solicitanții cu vârsta peste 16 ani; excluderea informației cu privire la grupa sangvină din toate tipurile de acte de identitate, etc. Ca urmare a excluderii necesității prezentării cazierului contravențional la perfectarea serviciilor prestate de ASP, cetățenii vor economisi peste 600 mii de lei.

Pentru anul 2019, ASP planifică să dezvolte și să îmbunătățească Call-centrul instituției, să modernizeze parcul auto pentru examinarea viitorilor șoferi. De asemenea, Agenția își propune să creeze un nou sistem informațional pentru actele de stare civilă. În acest sens, ministrul le-a urat succes în noul an de activitate, să fie la fel de productiv și cu multe proiecte eficiente.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților