[ X ]
[ X ]
[ X ]
CCRM a prezentat în plenul Parlamentului rapoartele privind executarea bugetelor pe anul 2022
12 Iunie

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) la data de 9 iunie curent, a prezentat în plenul Parlamentului Raportul auditului financiar asupra Raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat (BS) pe anul 2022, Raportul auditului financiar al Raportului Guvernului privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) în anul 2022 și a Raportului auditului financiar al Raportului Guvernului privind executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM) în anul 2022.

Rapoartele Curții de Conturi au fost examinate odată cu audierea rapoartelor respective ale Guvernului, prezentate de entitățile auditate, precum și a rapoartelor și corapoartelor comisiilor parlamentare de profil, inclusiv ale Comisiei de control al finanțelor publice.

Tatiana Șevciuc, membră a CCRM a relatat în plenul Legislativului despre cele mai relevante constatări ale auditului care au stat la baza formulării concluziilor generale asupra Raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat. În context, dna Șevciuc a menționat că  Raportul Guvernului privind executarea bugetului de stat, pentru exercițiul bugetar încheiat la 31 decembrie 2022, oferă, sub toate aspectele semnificative, o imagine corectă și fidelă privind executarea de casă, în conformitate cu cadrul de raportare financiară aplicabil.

Membrul CCRM Sergiu Știrbu, a vorbit despre principalele constatări și recomandări ale CCRM în contextul auditurilor financiare ale rapoartelor Guvernului privind executarea BASS și FAOAM.

Curtea de Conturi a concluzionat că, reieșind din constatările expuse și ținând cont de pragul de materialitate stabilit, Raportul Guvernului privind executarea BASS oferă, sub toate aspectele semnificative, o imagine corectă și fidelă, în conformitate cu cadrul financiar de raportare aplicabil. Cu referire la Raportul auditului financiar al Raportului Guvernului privind executarea FAOAM în anul 2022, CCRM a emis opinie cu rezerve, fiind înaintate recomandări de audit, menite să sporească accesul populației la serviciile medicale garantate de stat și calitatea serviciilor prestate.

Menționăm, că în cadrul ședinței, Parlamentul a aprobat Hotărâri privind aprobarea rapoartelor Guvernului privind executarea BS, BASS, FAOAM.

Inapoi la arhiva noutaților