[ X ]
[ X ]
[ X ]
CCRM a participat la un atelier organizat de Grupul de proiect EUROSAI privind auditul reacției la COVID-19
18 Martie

Un atelier de lucru a fost organizat, recent, de Grupul de proiect EUROSAI privind auditul reacției la COVID-19, cu participarea reprezentanților instituțiilor supreme de audit (ISA) din țările europene, care sunt membri ai grupului, transmite CURENTUL.

Curtea de Conturi a fost reprezentată de Irina Pîntea, șef Direcție audit și Violeta Balan, șef Secție relații externe și comunicare.

Scopul atelierului a fost de a discuta diferite aspecte ale realizării auditului, provocările similare, cu care se confruntă ISA, precum și de împărtăși bunele practici și experiența proprie.

În cadrul discuțiilor, participanții au vorbit despre cum s-au schimbat metodele de efectuare a auditului financiar ale ISA în situația pandemiei COVID-19, metodele alternative pe care auditorii le aplică pentru verificări și obținerea probelor, când nu sunt în măsură să se deplaseze la entitate, obținerea probelor la distanță și stabilirea fiabilității dovezilor, prelungirea termenelor auditurilor atunci când datele și dovezile nu sunt disponibile în anumite cazuri ca urmare a pandemiei COVID-19, etc.

Grupul de proiect EUROSAI privind auditul reacției la COVID-19 a fost creat în cadrul EUROSAI în anul 2020, în scopul schimbului de experiență și conjugarea eforturilor în contextul auditării tematicilor importante în situația pandemică.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților