[ X ]
[ X ]
[ X ]
Câteva instituții școlare din țară vor beneficia de seturi de robotică
13 Octombrie

58 de instituții educaționale au fost dotate cu seturi de robotică în cadrul programului de studiere a roboticii „RoboClub”, transmite CURENTUL.

În cadrul evenimentului au fost donate 304 seturi de robotică „Lego Mindstorms EV3”, precum și produse software necesare activităților de instruire în domeniul roboticii.

Ministra Educației, Corina Fusu, a declarat că acest proiect va juca un rol de tranziție important și va dezvolta pregătirea metacognitivă.

„Procesul de învățământ va fi mai ușor, dar și cu plăcere parcurs. Robotica stă la baza învățării viitorului. În acest domeniu trebuie nu doar de lucrat cu materialul, dar și să-l dezvolți mai departe. În prezent, programul a implementat în 18 instituții seturi de robotică. Elevii vor învăța să instruiască și să programeze acești roboți pentru a face diverse lucruri. Astăzi, încă 58 de instituții vor fi dotate cu aceste seturi. În școli robotica va deveni un curs opțional”, a spus Corina Fusu.

Programul „RoboClub” a fost lansat în 2014 și este implementat cu suportul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională, în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților