[ X ]
[ X ]
[ X ]
Care vor fi acțiunile stataliștilor în anul Centanarului Marii Uniri? Victor Stepaniuc: „Avem altă agendă”
22 Ianuarie

În cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md, ex-deputatul, ex-vicepremierul, Victor Stepaniuc, a explicat ce acțiuni vor întreprinde stataliștii în acest an, pe lângă acțiunile unioniștilor în Anul Centenarului Marii Uniri, transmite CURENTUL.

Victor Stepaniuc este ferm convins că cel mai bun program ar fi consolidarea societății.

„Eu cred că nu este vorba de a realiza programe „calendaristice” în cazul de față în pofida unioniștilor. Stataliștii au altă agendă. Când vorbesc de stataliști, eu vorbesc de acei 80% din populația RM, buni patrioți, care trebuie să aibă grijă de țara lor. Noi trebuie liniștit să ne vedem de lucru, de activitățile utile, social-economice. În acest sens, cel mai bun program de consolidare a societății este un program de modernizare a țării, un program de relansare social-economica a Moldovei. Eu consider că programelor unioniștilor, trebuie contrapuse doar muncă eficientă, rezultativă, activitățile noastre cetățenești în interesul societății, populației, spre binele Patriei noastre-Moldova. Noi avem țara noastră, patrimoniul nostru național, identitate, istorie, țara este recunoscută pe arena internațională, are bună reputație in lume diverse domenii”, a spus Victor Stepaniuc.

De asemenea, el a menționat că fiecare cetățean este obligat să-și păstreze identitatea națională.

„Da, este un stat cu probleme mari in economie, consolidarea sistemului democratic, dar este un stat care dorește să construiască o viață independentă. Independența este de la Dumnezeu, iar în sensul acesta și țara este de la Dumnezeu, așa a vrut soarta ca noi să avem libertatea de a avea stat independent. Rămâne o obligație a poporului nostru ca această mare operă de construcție a unui stat – RM, să se încununeze cu succes. Până acum am avut prea multe eșecuri în acești 27 ani, dar asta nu înseamnă, și nu există precedent în lume, ca noi să ne dezicem de bună voie, de dorința cuiva de a ne autoguverna independent. În acest sens, repet patrioții, cetățenii noștri trebuie să depună mai mult efort, participare, organizare în treburile publice, să realizeze mai multă eficiență, și în politică, și în viața socială, economică. Toate națiunile dezvoltate și-au edificat bunăstarea prin munca, efort și solidaritate. Nu există altă cale! Noi dorim să trăim în țara noastră – Moldova, nu ne trebuie nici un fel de uniri, proiecte iluzorii, trebuie să avem grijă de familiile noastre și de țara noastră. Unioniștii pot să-și organizeze sărbătorile lor, dar trebuie să le facă în limitele legislației. Președintele, Guvernul, majoritatea parlamentară, trebuie să aibă destulă demnitate și strictețe pentru ca toate aceste evenimente cu conotație anti-statală să se desfășoare în conformitate cu legislația internă și internațională”, a mai punctat el.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților