[ X ]
[ X ]
[ X ]
Care va fi reacția socialiștilor dacă se va introduce turul II în alegeri pe circumscripții uninominale? Răspunsul deputatului Grigore Novac
25 Septembrie

Deputatul socialist, Grigore Novac, a declarat, în cadrul unui interviu pentru tribuna.md, că dacă se va introduce turul II în alegeri pe circumscripții uninominale, reacția socialiștilor va fi dură, transmite CURENTUL.

Deputatul spune că s-a muncit mult la proiectul de lege votat în parlament, iar bugetul pentru a organiza turul II nu este preconizat.

„Introducerea turului doi în circumscripțiile uninominale este lipsită de logică și de substrat juridic, or noi nu avem un buget atât de mare ca să ne permitem două tururi de scrutin.

Până în prezent nu am auzit argumente puternice care este necesitatea turului doi. Asupra proiectului de lege, care ulterior a devenit lege, s-a muncit foarte mult, au avut loc foarte multe dezbateri publice, iar faptul că unii nu acceptă doleanțele majorității poporului RM, denotă că ultimii urmăresc doar scopuri și interese personale ori de partid.

În cazul în care guvernarea va încerca să introducă turul doi, reacția socialiștilor va fi cea mai dură. Avem mai multe scenarii la acest subiect, însă acum este prematur să le vociferăm, având în vedere că astfel de tentative încă nu au avut loc”, a spus Grigore Novac.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților