[ X ]
[ X ]
[ X ]
Care ar trebui să fie relația dintre alesul poporului și cetățean? Răspunsul unei membre din Primul Parlament
14 Februarie

Aleșii poporului trebuie să fie alături mereu de cetățeni. De această părere este Nadejda Brânzan, membră a Primului Parlament al R. Moldova, transmite CURENTUL.

„Ei încă nu-s aleși, ei îs demagogi deodată, dar aleșii poporului trebuie să fie alături mereu de cetățeni. Eu am în arhiva mea din perioada aceea zeci de scrisori venite din sate, că era pe atunci sărăcie cumplită, nu era multe de toate, oamenii veneau și eu mă străduiam să rezolv aici ceea ce se putea de rezolvat, că era mare sărăcie, nici încălțăminte nu era ca să le trimiți în sate, să-și poată cumpăra oamenii. Deci trebuie să lucreze în circumscripții în contact permanent cu oamenii. Cei care sunt acum la putere n-au făcut-o, că ei nici nu au nevoie, ei s-au asigurat cu oamenii lor în teritoriu și asta lor le garantează că ei vor reveni.

Nadejda Brînzan menționează, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, că guvernarea are un singur plan.

„Dacă să admitem că vor câștiga alegerile, ei au un singur plan: de a pune în aplicare Legea cetățeniei prin investiție. Pentru cetățenie prin investiție se vor găsi oameni bogați. De unde? Din Turcia, din Arabia, din Rusia și din alte țări. De ce credeți că nu se fac publice numele celor cărora li se acordă cetățenia? Și atunci ei ce vor face? Vor procura unica avere a moldovenilor, care este terenul, pământul și moldovenii se vor pomeni robi, argați pe propriul pământ. A doua lege este Legea amnistiei fiscale. Și în felul acesta moldovenii trebuie să înțeleagă și trebuie să le explice cei care-s de pe dreapta, dacă au acces, că nu au acces la încăperi, la public, la întâlniri în măsura ceea pe care o au acești care au puterea în mână, dar trebuie să se convoace în grupuri și să meargă să explice de la casă la casă, la periferie, în sate, că acolo îi întuneric”, a spus Nadejda Brînzan.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților