[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Caravana alăptării 2023” s-a desfășurat la Ungheni
18 Iulie

Primul eveniment din cadrul campaniei „Caravana alăptării 2023” s-a desfășurat la Ungheni.

Femei gravide, mame, tați și lucrători medicali au discutat despre beneficiile alăptării, pozițiile corecte de atașare la sân, vaccinare, alimentație și activitate fizică.

„Alăptarea la sân este o experiență foarte frumoasă, atât pentru mamă, cât și pentru copil. Eu credeam că bebelușul nu se ține sătul doar cu laptele matern și îl hrăneam adăugător cu lapte praf. Astăzi am aflat că laptele matern conține toate elementele necesare pentru creșterea și dezvoltarea copilului și este foarte hrănitor”, a spus Adela Surdu, mama unui băiețel de o lună și două săptămâni, care a participat la discuția cu specialiștii.

OMS recomandă alăptarea exclusivă până la şase luni. În timpul alăptării femeile pot consuma toate alimentele pe care le-au întrebuințat și în timpul sarcinii, a menționat Daniela Madan, specialistă în nutriție la OMS Moldova.

Campania este desfășurată de Ministerul Sănătății și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova, cu participarea medicilor de la Institutul Mamei și Copilului, și cu suportul Uniunii Europene.

Inapoi la arhiva noutaților