[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cândva s-au lasat de liceu, dar au revenit să ia BAC-ul. Câți din ei au reușit
11 Iulie

Conform rezultatelor preliminare, 11 369 de candidați au promovat sesiuneade bază a examenului de Bacalaureat 2018. Printre ei se găsesc și 184 de absolvenți a liceelor serale din Republica Moldova, informează CURENTUL.

Sunt oameni în toată firea, cu familii acasă, care la timpul lor, din diverse motive s-au lăsat de liceu. Iată că în 2018, potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, 469 de persoane întoarse mai târziu în băncile liceelor serale au candidat la obținerea diplomei de bacalaureat. Ce-i drept, nici jumătate din ei nu au reușit să promoveze sesiunea de bază.

Solicitată de reporterul nostru, directoarea Liceului teoretic seral nr. 2 din Capitală, Tatiana Jora a comunicat că mai mult de jumătate din cei două sute de absolvenți ai instituției de învățământ au promovat în sesiunea debază a examenului. Reieșind din spusele directoarei, se trage de la sine concluzia că mai bine de 60% din elevii liceelor serale, ce au promovat examenul, sunt exponenții anume acestei instituții, iar ceilalți, aproape 80 de elevi, au ieșit din băncile altor cinci licee serale existente în Moldova.

Alți 285 de absolvenți vor avea șansa să susțină examenul de Bacalaureat în sesiunea suplimentară, care se va desfășura în perioada 16-23 iulie.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților