[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candu: Rogozin știa că nu i se va permite zborul de survol în România și știa că este pe lista de sancțiuni a R. Moldova
2 August

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, salută decizia Guvernului R. Moldova de a-l declara pe viceprim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, persona non grata în R. Moldova, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Andrian Candu a menționat că persoanele care ofensează cetățenii R. Moldova și aduc prejudicii imaginii țării nu vor fi acceptate de autoritățile țării.

„Nu știu ce voiau ei să sărbătorească în Transnistria. Pentru noi e o zi de comemorare a victimelor și toți cei care s-au jertfit pentru lupta de integritate teritoriale a R. Moldova.

Autoritățile de la început au adus la cunoștință, autorităților Federației Ruse și însăși Președintelui Igor Dodon, că acest eveniment nu este autorizat de R. Moldova. Nu am înțeles ce se pregătea să facă Igor Dodon acolo și cui să ofere distincții.

Rogozin știa despre atitudinea noastră asupra acestui eveniment. Deplasarea nu a fost decât o provocare. El știa că nu i se va permite zborul de survol în România și știa că este pe lista de sancțiuni a R. Moldova, a primit informație oficială că noi suntem împotriva acestui eveniment.

Faptul că a urcat în avion de cursă și a pus în pericol viața celor care se aflau la bord, vina îi aparține numai lui. El a încercat să facă o provocare. În zilele următoare a provocat și în continuare și s-a dat în spectacole pe care noi nu le tolerăm și nu acceptăm ca cetățenii să fie ofensați.

Din interviuri, Rogozin a numit pe cei care au luptat în Transnistria fasciști din partea R. Moldova. Negocierile cu Guvernul le-a numit „țigăneală” și alte expresii.

Răspunsul la acțiunile lui Rogozin au venit de la autoritățile R. Moldova pentru a-l declara persona non grata”, a spus Andrian Candu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților