[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candu, despre data alegerilor parlamentare: „În perioada 20 decembrie-15 ianuarie, moldovenii intră în sărbători”
1 August

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a explicat, astăzi, cum a fost aleasă data de 24 februarie 2019 drept ziua alegerilor parlamentare, informează CURENTUL.

Andrian Candu a declarat că au ținut cont de perioada pentru a organiza alegerile – duminicile, 1 decembrie 2018 – 28 februarie 2019.

„Este evident faptul că, după 20 decembrie și până la 15 ianuarie nu poți să organizezi alegerile, fiindcă sunt sărbătorile de iarnă, iar moldovenii intră în sărbători. Mai mult decât atât, dacă noi am fi ales să organizăm alegerile la începutul lunii decembrie, atunci, practic, avem 3 luni la dispoziție, fapt ce presupune că este o perioadă mai mică, insuficientă pentru ca toți să se pregătească. Deja văd comentariile care ar fi fost, dacă stabileam pe 2 sau 9 decembrie alegerile. De aceea, vrem ca absolut toți să fie pregătiți. PDM este gata de alegeri și mâine, pentru că suntem ca o armată”, a precizat el.

Totodată, Andrian Candu a menționat că, în condițiile când alegerile vor avea loc în februarie, și CEC-ul va avea timp suficient la dispoziție pentru informare, comunicare, organizare.

„Organizarea alegerilor în decembrie ar fi avut mai multe minusuri și mai multe aspecte negative. În ianuarie e greu, sunt sărbătorile și, iată de ce, datele potrivite sunt la finalul lunii februarie. Cert este că, suntem în cadrul legal. Din punct de vedere practic, aceasta este cea mai bună perioada de pregătire, informare. Toți au timp să se pregătească”, a adăugat Candu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților