[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candu către Misiunea OSCE/ODIHR: „Un proces electoral liber și corect va consolida încrederea cetățenilor în instituțiilor statului”
24 Ianuarie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu Misiunea OSCE/ODIHR de observare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova, condusă de Mátyás Eӧrsi, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, discuțiile au vizat acțiunile întreprinse de autorități pentru a asigura desfășurarea unui proces electoral bine organizat, conform standardelor internaționale. În același comunicat, se menționează Președintele Parlamentului a dat asigurări că eforturile sunt îndreptate pentru ca alegerile să fie libere, corecte, transparente, să reflecte voința cetățenilor și să fie recunoscute atât la nivel național, cât și internațional.

„Un proces electoral liber și corect va consolida încrederea cetățenilor în instituțiilor statului. Vom aștepta raportul final al misiunii de observatori a OSCE și recomandările formulate pentru a ține cont de ele la îmbunătățirea legislației. Parlamentul va oferi misiunilor de observatori toate informațiile necesare”, a menționat Președintele Parlamentului.

Misiunea de observare a alegerilor a Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al OSCE și-a început activitatea în țara noastră pe data de 16 ianuarie 2019. Acesta este al 14-lea scrutin pe care misiunea ODIHR îl monitorizează în Republica Moldova. Concluziile și recomandările observatorilor se vor regăsi în rapoartele de monitorizare a alegerilor.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților