[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candu a oferit detalii despre plecarea lui Plahotniuc, dar și despre revenirea lui în țară
20 Iunie

Vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR, a vorbit despre motivele pentru care a plecat Vlad Plahotniuc din țară, planurile la care lucrează – la moment – liderul democrat, dar și despre o eventuală revenire în Republica Moldova, informează CURENTUL.

În acest fel, Candu susține că, plecarea liderului democraților „încă a fost întârziată”.

„Dumnealui se află la conducerea partidului și există o comunicare foarte intensă. Sunt chestiuni de familie și de securitate, care trebuiau administrate imediat. Plecarea lui încă a fost întârziată, deoarece intențiile erau de marți-miercuri, cu câteva zile înainte. Dumnealui, însă, s-a reținut și a stat în echipă până la sfârșit, până s-a luat decizia cea mai importantă legată de perioada de tranziție și de trecerea în opoziție. Echipa nu a plecat nicăieri, este, comunicăm în fiecare zi. Acțiunile noastre următoare sunt, la fel, discutate”, a declarat Candu.

Prin urmare, vicepreședintele PDM a comunicat planurile la care lucrează Vlad Plahotniuc – la moment. „În primul rând, este vorba despre viața politică din Republica Moldova, plus, dumnealui are și unele planuri legate de investiții, fiindcă e și om de afaceri. Investiții, inclusiv și în Moldova, dar și în afara Moldovei. Acum trebuie să-și seteze prioritățile, precum le consideră dumnealui. În același timp, rămâne alături de echipă”, a adăugat Candu.

La întrebarea dacă liderul democraților s-ar afla în SUA, Candu a declarat că: „Domnul Plahotniuc nu e în Statele Unite, eu m-am văzut în Europa cu dumnealui. Dumnealui nu a dispărut nicăieri. El vrea să stea o perioadă cu familia, nu voi intra în detalii cu privire la locația propriu-zisă”.

„Bineînțeles, va reveni în timpul cel mai apropiat. Este lider de partid, partidul există”, a conchis Candu cu privire la întoarcerea în țară a liderului democrat.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților