[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candidatul cu cele mai mari șanse să devină șef la ANI
27 Septembrie

Teodor Cârnaț ar putea deveni președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI). Comisia pentru proba de interviu din cadrul Consiliului de Integritate a audiat cei doi candidați la funcția de președinte al ANI, ultimii fiind prezenți la proba de interviu, informează CURENTUL.

Fiind sumate punctele acordate de membrii Comisiei a fost constatată următoarea situație: candidatul Victor Strătilă a acumulat 21,8 puncte și Teodor Cârnaț a acumulat 24,5 puncte.

Potrivit prevederilor Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru suplinirea funcțiilor de președinte și vicepreședinte ai Autorității Naționale de Integritate, urmează ca membrii Comisiei date să se întrunească într-o ședință, în care vor dezbate scorul acumulat de candidați – urmare a probei scrise și celei de interviu.

Următorul pas al Consiliului de Integritate ține de prevederile normei legale, și anume: Conform art.11 alin. (10) al Legii nr. 132/2016, candidații, care au promovat proba scrisă, admiși la interviu și l-au au susținut, în termen de 5 zile de la data la care a expirat termenul de soluționare a contestațiilor sau a anunțării rezultatelor interviului, sunt testați la poligraf. În acest sens, Consiliul încheie un acord de organizare a susținerii probei la poligraf cu un operator autorizat al testului de poligraf.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților