[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candidații Blocului ACUM: Solicităm concurenților electorali să se abțină de la abuzuri
7 Februarie

Candidații Blocului electoral ACUM – Platforma DA și PAS, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, au vorbit despre abuzurile Partidului Democrat (PD) în campania electorală, informează CURENTUL.

Candidatul blocului ACUM pe circumscripția nr.22 – Strășeni, Igor Grosu, s-a referit la unele încălcări. „Asistentul social din Sireți, raionul Strășeni, după ce adresat o întrebare incomodă pentru candidatul Pavel Filip, a fost concediat, a doua zi. Motiv aparent legal, dar metoda aceasta denotă faptul că, comportamentul liderilor de la centru este foarte vizibil aplicat pe oameni”, a precizat el.

În același timp, Grosu a comunicat și un alt abuz. „Îngrădirea accesului în casa de cultură din Negrești. Deși reprezentantul nostru a încercat să depună o cerere la Primărie, secretarul nu i-a permis și nu am avut acces. Întâlnirea a avut loc afară, în fața edificiului”, a declarat Grosu.

Totodată, el a relatat o altă situație. „Comportamentul organelor de Poliție, care se află în slujba regimului. Am avut o întâlnire cu pedagogii din Strășeni, la scurt timp după ce am avut întrunirea, Poliția a obiectat conducerii instituției de ce nu au comunicat despre întâlnirea care am avut-o”, a comunicat candidatul.

Un alt candidat al blocului, în circumscripția nr. 21 – Criuleni, Lilian Carp, a vorbit despre o întâlnire a candidatului guvernării în campanie. „Am un anunț, în acesta este indicat faptul că alături de candidat, la întâlnire, la 9 dimineața, participă fără a fi degrevați din funcție mai multe instituții. Aici, avem folosirea resurselor administrative în campanie”, a declarat Carp.

Prin urmare, s-a referit intimidarea alegătorilor. „În comuna Pașcani, primarul a intimidat un reprezentantul nostru. A fost depusă o plângere la Poliție. Reprezentatul nostru, distribuind foi volante, primarul a început a le arunca”, a vorbit Carp.

În acest fel, candidatul a făcut un apel. „Solicitarea noastră către concurenții electorali este să se abțină de la toate acestea. După 24 va fi o zi ca și celelalte zile, iar această capcană va putea aduce a deturnarea unor rezultate”, a precizat Carp.

Sergiu Litvinenco, candidatul ACUM în circumscripția națională, a comunicat despre următoarele acțiuni ce vor fi întreprinse. „Vom informa observatorii naționali și internaționali. Avem mai multă încredere în aceste structuri, decât în cele de stat, din păcate”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților