[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candidat: Șansele sunt de a ajunge pe locul 3, voi fi subclasat de către Năstase și contracandidatul de la PDM
15 Februarie

Candidatul independent la alegerile parlamentare din 24 februarie pe circumscripția nr. 33, Călin Vieru, în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre actorii politici din campania electorală, informează CURENTUL.

În acest fel, Vieru s-a referit la o nouă suspendare a președintelui țării – Igor Dodon. „Președintele nostru are un talent de a lua mereu decizii greșite. Pentru acest fapt va fi pentru a 7-a oară suspendat. M-am referit la toate deciziile în urma cărora a fost suspendat”, a declarat el.

Totodată, candidatul s-a adresat liderului Partidului Democrat din Moldova (PDM) – Vladimir Plahotniuc. „L-aș sfătui să se reorganizeze clar într-un partid pro-european și, în perspectivă, s-ar putea să-i cerem să fie și pro-unionist. Să fie un bastion al partidelor de centru-dreapta cu formare europeană deschisă”, a vorbit acesta.

În același timp, Vieru a comunicat unele detalii despre contracandidatul său de pe circumscripția nr. 33 – Vladimir Roșca de la Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). „A învățat la Iași, din câte știu eu. Pe el l-aș vedea președintele Republicii Moldova, în locul domnului”, a precizat el.

Călin Vieru a vorbit și despre apartenența sa politică, anterioară. „Am mers sub steagurile Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Liberal (PL), Partidului Democrat din Moldova (PDM) și a partidului lui Urecheanu în 2009. Eu în această școală sunt din 2009 și până astăzi”, a comunicat Vieru.

Prin urmare, el s-a referit la șansele lui în aceste alegeri. „Șansele sunt de a ajunge pe locul 3, voi fi subclasat de către Năstase și contracandidatul de la Partidul Democrat. Obiectivul meu, acum, nu este de a bate concurenții, ci de a vesti apropiata marea venire. Acum a venit momentul istoric”, a conchis Vieru.

De menționat că, Călin Vieru candidează în aceeași circumscripție cu democratul Constantin Țuțu, liderul PPDA Andrei Năstase, Boris Volosatîi – independent, Andrei Năstase, la fel, independent, Vladimir Roșca de la PSRM, dar și alții.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților