[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candidat la șefia capitalei: Am elaborat un program detaliat, un program căruia i-am spus – „Unire, dezvoltare, modernizare”
11 Aprilie

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la Primăria Capitalei, Constantin Codreanu, în cadrul unei conferințe de presă, și-a prezentat prioritățile pentru primăria municipiului Chișinău, informează CURENTUL.

Președintele de onoare al PUN, Traian Băsescu, a comunicat câteva detalii cu privire la eveniment.

„Această prezentare are un anume specific, de ce? Pentru că până acum, prin politicile guvernamentale, noi am chemat cetățenii Republicii Moldova în România, acordând 5000 de burse de studii pe an, acordând cetățenie, tabere pentru tineri și multe altele. Evenimentul de astăzi are o caracteristică aparte, vine România în Republica Moldova”, a precizat Băsescu.

Deputatul PMP din România, candidatul PUN la șefia Capitalei, Constantin Codreanu, a vorbit despre implicarea sa în politica din Republica Moldova. „De 10 ani acest parc, aceste străzi, aceste clădiri sunt și ale mele. De 10 ani sunt chișinăuian și tot de 10 ani asistăm împreună neputincioși la degradarea Chișinăului. Am elaborat un program detaliat, un program căruia i-am spus – „Unire, dezvoltare, modernizare”, pentru că sunt convins că de aceste lucruri are nevoie Chișinăul. Este evident că acest pas spre politica moldovenească l-am făcut ca urmare a unei promisiuni făcute atunci când m-am implicat în politica românească”, a subliniat acesta.

Prin urmare, el a trasat câteva priorități de care va ține cont, dacă va câștiga alegerile locale din 20 mai. „Voi enunța doar câteva priorități, cu precizarea că ele sunt structurate pe 3 capitole importante: 1 direct pentru locuitori, 2 pentru orașul Chișinău și satele din municipiu și 3 pentru administrația primăriei. La capitolul 1, în primul rând le promit și le asigur că vor avea parte de sprijin financiar toți pensionarii din Chișinău. Alocații pentru copii de la 0 la 18 ani pentru toți cei care au deja cetățeni română, înființarea a 20 de cantine sociale, gratuitatea transportului public orășenesc după modelul aplicat în Tallin. La capitolul 2, un plan general de dezvoltare și modernizare urbană, înfrățirea pe baza de parteneriat administrativ al Chișinăului cu 7 noi municipii din România. Un alt lucru important pe care voi insista este înființarea consiliului civic de experți ai primarului, nu pretind niciodată că sunt în stare să cunosc toate problemele pe acre le are Chișinăul și tocmai de aceea sper că alături de noi să vină experții care au soluții pentru Chișinău. Un alt lucru este crearea a 50 de mii de locuri noi de muncă. Un aspect foarte important este și izolarea termică a tuturor blocurilor de locuit, dar și construcția șoselei de centură a Chișinăului”, a declarat el.

Reprezentantul Alianței pentru Centenar, liderul Acțiunea 2012, George Simion, a comunicat ultimele detalii cu privire la identificarea unui candidat unic din partea unioniștilor la șefia capitalei. „Pe parcursul ultimei săptămâni, am încercat să adunăm toți candidații la un loc pentru a-și da mâna și pentru a găsi o formulă de candidat comun, cu care toți să mergem. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil. Vin astăzi cu un mandat din partea organizației, pe care o reprezentăm, iar peste 80 la sută din membrii noștri au spus că trebuie să avem un singur candidat pe care trebuie să-l susținem și acest candidat este Constantin Codreanu”, a conchis acesta.

De menționat că, la evenimentul de lansare a candidatului PUN au fost prezenți și oficiali din România: primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, viceprimarul mun. Suceava, Marian Andronache, viceprimarul mun. Piatra Neamț, Bogdan Gavrilescu, dar și viceprimarul mun. Bacău, Constantin Scripat.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților