[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candidat la funcția de primar de Chișinău: „Medicina de familie trebuie reformată ca un sistem medical de primă importanță”
23 Aprilie

Andrei Năstase, „candidatul comun al forțelor anti-oligarhice” pentru alegerile locale din 20 mai curent, continuă întâlnirile cu cetățenii din Chișinău și suburbii, transmite CURENTUL.

Împreună cu Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, Andrei Năstase a făcut o vizită colectivului de cadre medicale de la Spitalul municipal „Sf.Treime”.

Andrei Năstase a menționat că domeniul medical este unul dintre domeniile prioritare în cadrul Programului „Chișinău – Capitala în care să vrei să trăiești”, căci acest sistem necesită o abordare complexă și trebuie reformat spre binele cetățenilor și a cadrelor medicale, care zi de zi se confruntă cu diverse dificultăți în apropierea de necesitățile omului, a pacientului. „Îmbunătățirea bazei tehnico-materiale, în primul rând prin echipamente moderne, performante, a spitalelor municipale, renovarea blocurilor spitalicești, debirocratizarea muncii specialistului și acordarea asistenței medicale optime cetățenilor este unul dintre obiectivele noastre imperioase” , a spus Andrei Năstase potrivit unui comunicat de presă al Platformei.

El a subliniat importanța proiectelor investiționale realizate până acum în special în reparația și dotarea blocului de Reanimatologie a Spitalului municipal „Sf.Treime”, a proiectului comun dezvoltat cu Agenția japoneză pentru dezvoltare și a reiterat necesitatea continuității tuturor proiectelor de succes, precum și atragerea altor proiecte benefice pentru eficientizarea acordării serviciilor medicale.

Candidatul comun al forțelor anti-oligarhice la funcția de primar al Chișinăului a mai menționat că și medicina de familie trebuie reformată ca un sistem medical de primă importanță.

Maia Sandu, Președinta PAS, a vorbit la rândul său despre necesitatea reformării sistemului medical municipal, exprimându-și deplina încredere că odată devenind primar al municipiului Chișinău, Andrei Năstase și echipa sa vor avea determinarea și suportul necesar pentru a schimba lucrurile în binele cetățenilor.

sf

ANastase

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților