[ X ]
[ X ]
[ X ]
Când se duce această bătălie pentru a obține un mandat, vine politicianul cu sacoșa la alegător? Dezvăluirile unui moldovean plecat în SUA și revenit acasă!
10 Ianuarie

Un moldovean plecat în Statele Unite și revenit acasă după șase ani, Sergiu Dărănuță, a dezvăluit într-un interviu pentru europalibera.org, dacă în SUA, când se duce această bătălie pentru a obține un mandat, se dau pomeni electorale și dacă vine politicianul cu sacoșa la alegător, informează CURENTUL.

„Eu n-am auzit de așa ceva, nu am văzut așa ceva. Am fost prezent la câteva campanii electorale, dar nu am văzut absolut nimic; în afară de niște placate și ceva absolut normal, care trebuie să fie, nu am văzut. Bineînțeles că și presa este activă acolo, dar la noi decalajul acesta că cineva are în mâini atâta mass-media, în general vorbind, și cineva nu prea are, bineînțeles că înclină balanța. Pe când dacă vorbim de Statele Unite, acolo este o balanță cât de cât OK și omul nu rămâne fără informație, pe de o parte, și cu prea multă informație, de cealaltă parte”, a răspuns el.

Totodată, Sergiu Dărănuță  a menționat că, educația noastră politică, în toată perioada aceasta de după independență încoace, „politicul a deprins așa alegătorul că la cine sacoșa este mai mare sau mai bogată pentru acela va fi votul meu”.

„Și se face și comparație și eu, pe de o parte, pun alegătorul care este într-o așa situație, dar uitați-vă ce se întâmplă și cu aleșii sau cu persoanele care vor să fie alese, concurenții electorali. Doar prima întrebare este: dar ce o să am eu din asta? Adică, noi ne merităm unii pe alții; ca alegători și ca aleși, noi absolut ne merităm”, a mai spus interlocutorul.

Andriana Cheptine

 

Inapoi la arhiva noutaților