[ X ]
[ X ]
[ X ]
Campania „Tinerii Ambasadori Europeni” – lansată în R.Moldova. Iată ce presupune!
8 Noiembrie

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a lansat astăzi, oficial, campania „Tinerii Ambasadori Europeni”, care se va desfășura în perioada 2-8 decembrie, curent. Astfel tinerii vor avea ocazia să cunoască mai multe informații despre cultura și valorile Uniunii Europene, informează CURENTUL.

Scopul campaniei implementate de Delegația UE în Republica Moldova și Proiectul „Vecinii UE Est”, în parteneriat cu Ministerul Educației, este de a organiza o serie de vizite în peste 30 de instituții de învățământ din Republica Moldova, în cadrul cărora tinerii vor avea posibilitatea să discute despre valorile și cultura europeană.

E.S. Ambasadorul Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a accentuat importanța acestui proiect pentru tinerii din Moldova.

„Prin intermediul acestor întîlniri organizate în instituțiile de învățămînt, vom încerca să discutăm împreună cu tinerii despre problemele majore, cu care se confruntă Republica Moldova, dar și să găsim soluții pentru a le rezolva. De obicei, oamenii consideră că trebuie să vină cineva din exterior să ne rezolve aceste probleme, dar nu este așa. Anume prin aceste întîlniri vom încerca să găsim soluțiile pentru a le rezolva de sine-stătător în țara noastră. Scopul nostru este de a construi un pod între Europa și Republica Moldova și de a informa tinerii din Moldova despre cultura și valorile Uniunii Europene”, a declarat șeful Delegației UE.

Ministrul Educației, Corina Fusu, a mulțumit Delegației Uniunii Europene pentru că a inclus și Republica Moldova în cadrul acestui proiect-pilot. „Citind propunerea pentru acest proiect „Tineri Ambasadori Europeni”, venită din partea Uniunii Europene, am avut un sentiment că este ceva extrem de important și m-a făcut să mă implic personal în realizarea și desfășurarea lui. Sunt sigură că proiectul vine să ducă mai aproape tinerii noștri de valorile și civilizația Uniunii Europene. Este important ca modul de gîndire al cetățenilor din Republica Moldova să se bazeze pe valorile europene, iar ținta noastră sunt anume tinerii din școli și universități”, a declarat ea.

Totodată, Corina Fusu s-a arătat ferm convinsă că proiectul acesta va avea rezultate bune. „Sperăm să fie un proiect de succes și să se bucure de o apreciere înaltă din partea tuturor părților implicate. Sunt sigură că va avea rezultate bune, vizibile, și sper ca R. Moldova să fie un exemplu și pentru celelalte țări implicate în acest proiect”, a precizat ministra.

Menționăm că, în cadrul campaniei „Tinerii Ambasadori Europeni” va fi lansat și concursul „Cea mai buna idee de proiect”, în cadrul căruia fiecare va avea posibilitatea să participe.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților