[ X ]
[ X ]
[ X ]
Campania „O casă protejată – o viață salvată” continuă
13 Ianuarie

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI continuă Campania „O casă protejată – o viaţă salvată”, transmite CURENTUL.

De la relansare acesteia au fost instalate 621 de detectoare de fum în 537 case de locuit din 42 de localităţi, iar peste 9 564 oameni au fost instruiţi în domeniul apărării împotriva incendiilor. Mai mult, pompierii au evaluat starea a 4 853 detectoare care au fost montate anterior pentru a preveni riscul intoxicaţiilor cu monoxid de carbon.

În ultima perioadă, de instruiri în domeniu au avut parte familii din localităţile Soroca, Floreşti, Dubăsari şi Cahul. Concomitent pompierii, salvatorii, dar şi poliţiştii au desfăşurat Campania comună de prevenire a riscurilor în satele din ţara noastră. Astfel specialiştii au vizitat 2996 de case din 187 localităţi din raioanele Hânceşti, Cimişlia, Cantemir, Leova, Bălţi, Glodeni, Rîşcani, Criuleni, Dubăsari şi Teleneşti.

Pompierii au oferit recomandări gospodarilor cum să utilizeze corect sobele, şi să folosească fără încălcări sursele de încălzire. Atenţionările au vizat în mare parte familiile cu mulţi copii, oamenii în etate, dar şi persoanele cu dezabilităţi.

IGSU va continua acţiunile de prevenire pentru a sensibiliza populaţia asupra încălcărilor antiincendiare admise de oameni, care pot duce la tragedii.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților