[ X ]
[ X ]
[ X ]
Campania de prevenire a riscurilor în situațiile excepționale – continuată de IGSU
5 August

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă „Campania de prevenire a riscurilor situațiilor excepționale în rândul minorilor”, transmite CURENTUL.

Activitățile sunt organizate în mai multe tabere de odihnă din țară. Cele mai recente instruiri au fost desfășurate la Strășeni și Soroca. Aici, angajații IGSU au organizat aplicații practice și teoretice pentru 460 de copii. Salvatorii au îndrumat minorii la capitolul respectării regulilor de apărare împotriva incendiilor, dar și le-au vorbit despre reacționare corectă în caz de incendiu. Totodată, angajații IGSU au organizat mai multe acțiuni interactive prin stingerea focarelor de ardere cu stingătoarele, dar și prin refularea apei din furtunuri. Copii au avut șansa de a proba uniforma pompierilor, dar și au făcut cunoștință cu tehnica din dotare din cadrul Inspectoratului. Mai mult, salvatorii au atenționat minorii privind regulile principale de comportament în preajma bazinelor acvatice pentru prevenirea cazurilor de înec, dar şi au împărţit pliante informative.

Angajații IGSU în comun cu salvamarii din raionul Soroca au organizat aplicații practice în bazinul din tabără și au prezentat copiilor metodele principale de extragere persoanelor în caz de înec, dar şi de acordare primului ajutor calificat. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență acordă o atenție deosebită pregătirii tinerii generații privind bazele securității vieții.

Acțiuni similare sunt efectuate de angajații IGSU în mai multe tabere de odihnă în toate regiunile țării având drept scop promovarea siguranței în rândul copiilor. Campania urmează a fi desfășurată de IGSU pe tot parcursul perioadei estivale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților