[ X ]
[ X ]
[ X ]
Campania AEE: Centralele pe biomasa – alternativă sustenabilă pentru producerea energiei termice în instituții publice
11 August

Agenția pentru Eficiență Energetică, continuă campania de informare privind importanța utilizării centralelor termice pe biocombustibil solid de către instituțiile publice din Republica Moldova. Campania are ca scop promovarea utilizării  surselor regenerabile de energie din biomasă și creșterea gradului de independență energetică a instituțiilor publice din țară.

Utilizarea centralelor termice pe biocombustibil solid reprezintă o soluție alternativă pentru combustibilii fosili, utilizând biocombustibili solizi produși din rumeguș, paie, resturi vegetale sau alte deșeuri din biomasă. Aceasta este o soluție sustenabilă pentru instituțiile publice, cum ar fi școlile, grădinițele, spitalele și primăriile, în vederea reducerii costurilor la energie.

În cadrul campaniei, Agenția pentru Eficiență Energetică oferă instituțiilor publice sfaturi practice privind întreținerea, pregătirea și funcționarea eficientă a centralelor termice pe biocombustibil solid în noul sezon de încălzire care se apropie. De asemenea, vor fi furnizate informații utile despre tipurile de biocombustibili existenți pe piață, pentru ca reprezentanții instituțiilor publice să facă alegeri informate și corecte în vederea procurării și utilizării eficiente a biocombustibililor solizi. De asemenea, se pune accentul pe rolul esențial al instituțiilor publice în promovarea și utilizarea surselor regenerabile de energie.

„Republica Moldova dispune de un potențial de biomasă promițător care poate contribui la sporirea rezilienței energetice a consumatorilor de acest tip de combustibil. Totodată, dezvoltarea acestui sector are un impact direct la dezvoltarea economiei naționale prin afacerile axate pe producția de biocombustibili, producerea și deservirea centralelor termice pe biocombustibili, servicii de logistică, locuri de muncă suplimentare pentru operarea centralelor pe bază de biocombustibili solizi precum și alte beneficii conexe”, a declarat Ion Muntean, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică.

Acțiunea de informare include și distribuirea de materiale educaționale și informative, precum broșuri și pliante, pentru a sprijini eforturile de informare și conștientizare a personalului și a comunității locale. De asemenea, în cadrul campaniei vor fi organizate evenimente de conștientizare și training-uri pentru instituțiile publice, pentru a oferi suport direct și răspunsuri la întrebări.

Prin intermediul acestei campanii, Agenția pentru Eficiență Energetică și partenerii săi își propun să ofere instituțiilor publice din Republica Moldova informațiile și resursele necesare pentru utilizarea eficientă a centralelor termice pe biocombustibil solid, contribuind astfel la promovarea beneficiilor consumului energiei produse din surse de energie regenerabilă și la îmbunătățirea calității vieții în comunități.

Inapoi la arhiva noutaților