[ X ]
[ X ]
[ X ]
Camera de Comerț Moldo-Italiană și AIPA vor semna un Acord de colaborare pentru a crește competitivitatea agricolă în R. Moldova
27 Martie

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Moldo-Italiană, Mauro Salvatori, și Directorul Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură, Nicolae Ciubuc, vor semna un acord de colaborare pentru a atrage noi investiții și tehnologii și pentru a crește competitivitatea sectorului agricol din Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Acordul prevede constituirea unui cadru de conlucrare între organizații în domeniul atragerii investițiilor italiene în sectorul agricol al Republicii Moldova cât și a punerii în aplicare a acordului de Asociere cu UE. Acest acord este orientat spre sporirea cunoștințelor mediului de afaceri din sectorul agricol, atragerea noilor tehnologii pe baza unui transfer tehnologic rapid și eficient precum și asigurarea susținerii și stimulării antreprenorilor din sectorul agricol. Părțile vor colabora și în domeniul desfășurării instruirilor de rigoare în vederea asigurării respectării cadrului legal național și internațional.

Directorul Camerei de Comerț și Industrie Moldo-Italiană, Cristina Samson, susține că acest acord este formalizarea unei colaborări fructuoase de durată și va ajuta mediul de afaceri italian, care este tot mai interesat să investească în sectorul agricol din Moldova, sporind schimbul de informații în special în ceea ce privește rolul autorității de management și mecanismele financiare ale IPARD prin atragerea instituțiilor italiene de resort.

Totodată, acest acord va garanta un schimb de informații mai rapid și eficient, iar CCIMD și AIPA vor organiza în comun evenimente, training-uri și mese rotunde pentru a spori nivelul de informare a antreprenorilor cu privire la fondurile alocate pentru susţinerea producătorilor agricoli.

Acordul va fi semnat pe data de 28 martie, în cadrul unei recepții organizate de Ambasadoarea Italiei la Chișinău, E.S. Valeria Biagiotti.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților