[ X ]
[ X ]
[ X ]
Calmîc: „R. Moldova, având acorduri de liber schimb atât cu UE, cât și CSI, promovează „politica de 360 grade””
3 Aprilie

Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a participat la reuniunea conducătorilor delegațiilor statelor-participante la cea de-a VII-a ediții a Conferinței Internaționale „Annual Investment Meeting” cu genericul „Investițiile internaționale – calea spre competitivitate și dezvoltare”, condusă de vicepreședintele, Prim-Ministru al EAU și Conducătorul Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, transmite CURENTUL.

Participanții la reuniune au menționat că organizarea unor asemenea forumuri deschide noi oportunități privind stabilirea unor noi relații de parteneriat dintre diferite state, realizarea proiectelor investiționale cu implicarea companiilor și organismelor internaționale de top, etc. În context, ministrul Octavian Calmîc a menționat că Republica Moldova, utilizând așezarea sa geografică având acorduri de liber schimb atât cu UE, cât și CSI, promovează ”politică de 360 grade”, fiind un pod de circulație a mărfurilor atât spre vest și est, cât și spre nord și sud.

Referindu-se la relațiile bilaterale cu Republica Moldova, atât vicepreședintele, Prim-Ministru al EAU și Conducătorul Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, cât și alți oficiali emiratezi au apreciat decizia autorităților de la Chișinău privind eliminarea regimului de vize pentru cetățenii unor state, inclusiv celor din EAU. În opinia autorităților de la Dubai acest pas va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre statele noastre și va permite implementarea unor proiecte investiționale reciproc avantajoase pentru ambele țări.

În cadrul vizitei de lucru în EAU, care se desfășoară în perioada 1 – 5 aprilie curent, vicepremierul Octavian Calmîc  va avea întrevederi cu conducerea Camerei de Comerț Dubai și a companiilor Emirates Airlines, Mubadala Investment Company și LULU, organizatorii „Expo DUBAI 2020”, precum și reprezentanții diverselor instituții și organizații care acordă asistența tehnică.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților