[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cadrele didactice cer Parlamentului salarii mai mari și un trai decent
23 Martie

Profesori și educatori au protestat astăzi în fața Parlamentului Republicii Moldova și au cerut majorarea salariilor, dar și crearea de condiții pentru un trai mai bun în Republica Moldova, informează CURENTUL.

Mulțimea a scandat: „Vrem salarii decente, trai decent”, „Rușine” „Rușine”.

O protestatară a accentuat: „Am ajuns pe 1 aprilie și nu s-au majorat salariile, ajutorii de educatori, cadrele didactice supraviețuiesc cu o mie de lei, așa nu se mai poate! Dorim să ne creăm un trai mai bun la noi acasă. Fără educație moare orice națiune”.

Un alt protestatar a spus că vor lăsa lucrul baltă dacă nu le va fi majorat salariul: „Eu cred că, este dreptul nostru să ne indignăm pe aceste condiții și să ni se majoreze salariile. Nu ne lăsăm până când nu se majorează salariile”.

O profesoară de la Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” a menționat: „Acum cuțitul chiar ne-a ajuns la os, a venit timpul să cerem guvernanților să ne majoreze salariul, să ne creeze condiții mai bune pentru copiii noștri. Poate oare un pedagog să facă asta dacă nu are un salariu decent, dacă e nevoit să mai caute un job pentru a-și asigura existența?! Vrem și merităm salarii decente”.

Menționăm că, protestul a fost organizat de către sindicaliștii din cadrul Federației Sindicale a Educației din Republica Moldova.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților