[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Cadoul lui Erdogan”: Ministrul Jizdan explică în ce situație vor fi folosite mașinile de intervenție
15 Noiembrie

Mașinile de intervenție, care au fost dăruite de către Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan pentru Poliția Națională, vor fi utilizate doar în cazul în care protestul nu va fi pașnic și doar în anumite condiții climaterice. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul emisiuneii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, transmite CURENTUL.

Ministrul Jizdan afirmă că aceste mașini au fost solicitate de la entitățile militare internaționale și doar Turcia a răspuns apelului.

„Eu personal nu le-am văzut. Am văzut câteva poze ale acestor mașini, ele sunt în RM. Cei care sunt responsabili de restabilirea și asigurarea ordinii publice au nevoie de astfel de automobile. Noi am solicitat automobile pentru a interveni în astfel de cazuri mai multor colegi de ai noștri, mă refer la relațiile care le au carabinierii, acolo vor merge aceste mașini, cu mai multe entități militare de peste hotare. Turcii au fost mai deschiși și au adus aceste două mașini. Dacă noi vom interveni cu automobile atunci când nu vom avea un protest pașnic, desigur că, oamenii care au făcut acest lucru, trebuie să poarte răspundere. Aceste automobile pot fi utilizate doar în anumite condiții climaterice. Este interzis să le folosești când afară e frig. Există gradarea pericolului atunci când protestul a trecut într-o fază mai violentă. Cei care comentează cu atâta vehemență cele două mașini le-aș recomanda să vadă cum acționează Poliția în alte state”, a spus Alexandru Jizdan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților