[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul care va asigura alinierea RM la standardele UE în domeniul aeronautic
9 Octombrie

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 9 octombrie, Regulamentul privind stabilirea cerințelor și procedurilor administrative de certificare pentru navigabilitate și mediu a aeronavelor și a produselor, pieselor și echipamentelor aferente, precum și certificarea organizațiilor de proiectare și producție, transmite CURENTUL.

Documentul are drept scop implementarea prevederilor Acordului privind spațiul aerian comun dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Regulamentul îmbunătățește cerințele tehnice, iar prin adoptarea acestuia, țara noastră se aliniază nu doar standardelor europene, ci și ale Organizației Aviației Civile Internaționale. Suplimentar, proiectul va avea un impact pozitiv și asupra potențialului economic al țării, fiind create în premieră premisele necesare și prevederile normative pentru atragerea investitorilor în domeniul proiectării aeronavelor sau componentelor pentru aeronave.

Proiectul prezentat în cadrul ședinței de astăzi a fost elaborate de Ministerul Economiei și Infrastructurii în colaborarea cu Autoritatea Aeronautică Civilă.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților