[ X ]
[ X ]
[ X ]
Bursele sportivilor de performanță vor fi dublate
8 Iunie

Sportivii de performanță din țara noastră ar putea primi burse mai mari. În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au aprobat raportul pentru un proiect de lege, care prevede acest lucru, informează CURENTUL.

Documentul stipulează dublarea valorii burselor, care, în prezent, variază între 3000 și 25 000 de lei, în funcție de performanța obținută de sportiv.

Potrivit autorului proiectului, deputatul Adrian Băluțel, majorarea burselor este necesară pentru a acoperi cheltuielile sportivilor de performanță pentru antrenamente, vitaminizare și reabilitare medicală, dar și pentru a-i motiva pe tineri să obțină rezultate.

De asemenea, prin acest proiect de lege se propune reglementarea la nivel legislativ a măsurilor de protecție socială și asigurare financiară a sportivilor de performanță. În prezent, acest lucru este reglementat parțial, la nivel de hotărâre de Guvern.

Pentru majorarea burselor de performanță sunt prevăzute cheltuieli de până la 15 milioane de lei. Banii vor fi realocați din bugetul prevăzut pentru activități sportive, care, până acum, nu au fost utilizați.

În prezent, 114 sportivi din țara noastră beneficiază de burse de performanță și doar zece dintre ei primesc o alocație lunară de peste 10 000 de lei.

Inapoi la arhiva noutaților