[ X ]
[ X ]
[ X ]
Bogdan Zumbreanu a discutat cu Ambasadoarea Marii Britanii în Moldova. Iată care au fost subiectele vizate
24 Aprilie

Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, a avut o primă întâlnire cu reprezentanții corpului diplomatic britanic acreditat la Chișinău, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, la reuniune a participat Lucy Joyce, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Regatului Unit al Marii Britanii în Republica Moldova, precum și ofițerul de legătură din partea Agenţiei Naţionale pentru Combaterea Infracţiunilor din Marea Britanie, acreditat pentru România și Republica Moldova.

Discuțiile s-au axat, în mare parte, pe progresele înregistrate la nivel naţional în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei,făcându-se referire la exemplul pozitiv al instituțiilor de specialitate şi al clasei politice din Marea Britanie în lupta împotriva corupţiei.

Excelenţa Sa a reiterat interesul Ambasadei Marii Britanii de a oferi asistenţă Centrului în realizarea obiectivelor de activitate enunțate de directorului CNA pentru perioada imediat următoarea, și anume: investigarea fraudelor comise în gestionarea fondurilor externe, definitivarea ajustării cadrului legal la standardele de integritate, protecţia avertizorilor de integritate, protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene, precum şi fortificarea Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale.

Bogdan Zumbreanu, la rândul său, a menționat că rolul partenerilor de dezvoltare, inclusiv al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii în Republica Moldova şi instituţiilor de specialitate britanice, este esențial în consolidarea politicii anticorupţie în Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților