[ X ]
Blocul „Victorie” i-a mulțumit lui Oleg Vasnețov pentru activitatea sa în calitate de ambasador în Moldova
16 Septembrie

Blocul „Victorie” i-a mulțumit lui Oleg Vasnețov pentru activitatea sa în calitate de ambasador în Moldova. Oleg Vasnețov a condus Ambasada Rusiei în Moldova din 2018. Recent, el și-a încheiat misiunea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Rusiei în Moldova.

„Timp de șase ani, Oleg Vladimirovici a reprezentat cu demnitate interesele țării sale, dovedindu-se un adevărat profesionist în diplomație. A fost mereu profund preocupat de relațiile dintre Rusia și Moldova. Datorită eforturilor sale, Moscova și Chișinăul continuă să mențină contacte importante, în ciuda tuturor dificultăților”, a declarat Ilan Șor.

El a remarcat, de asemenea, contribuția lui Oleg Vasnețov la păstrarea memoriei despre Marele Război pentru Apărarea Patriei. Oleg Vasnețov a participat constant la evenimentele comemorative și a sprijinit activitatea echipelor de căutare, demonstrând prin exemplul său personal importanța acestui subiect și în Moldova.

Secretarul executiv al Comitetului Executiv al blocului „Victorie” și deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Marina Tauber, a subliniat caracterul ferm și profesionalismul înalt al lui Oleg Vasnețov, pe care acesta le-a demonstrat constant în activitatea sa.

„Îi mulțumim lui Oleg Vladimirovici pentru munca sa și pentru dragostea față de țara noastră! Îi doresc succes și sper ca acea căldură cu care a fost mereu întâmpinat de cetățenii simpli ai Moldovei să-i rămână în amintire pentru totdeauna!”, a declarat Marina Tauber.

Deputata în Parlamentul Republicii Moldova, Regina Apostolova, a remarcat că înțelegerea profundă a situației și calitățile diplomatice ale lui Oleg Vasnețov au contribuit la protejarea istoriei comune dintre Moldova și Rusia și la apărarea adevărului.

„Din cauza politicilor occidentale promovate de Sandu și PAS, relațiile cu Rusia trec acum printr-o perioadă dificilă. Dar, datorită lui Oleg Vladimirovici, am avut mereu și avem în continuare speranța că parteneriatul dintre țările noastre va fi restabilit în curând”, a declarat Reghina Apostolova.

În timpul mandatului diplomatic al lui Oleg Vasnețov, relațiile interregionale ale Găgăuziei cu regiunile partenere din Rusia au atins un nou nivel, a subliniat bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul. În domeniul umanitar, s-au realizat o serie de proiecte importante, iar produsele agroalimentare din Găgăuzia au început să revină pe piața rusă.

„Rusia rămâne un partener-cheie pentru Găgăuzia, iar noi suntem convinși că aceste legături vor continua să se aprofundeze și să se dezvolte”, a declarat Evghenia Guțul.

Oleg Ozerov, fost șef al secretariatului forumului economic „Rusia — Africa”, a fost numit ambasador al Federației Ruse în Moldova.

Inapoi la arhiva noutaților