[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blocul UNIREA: Dezaprobăm alierea Blocului ACUM cu formațiunile politice de extremă stângă
7 Iunie

În contextul evenimentelor politice din ultima săptămână din Republica Moldova, Blocul UNIREA dezaprobă participarea fruntașilor ACUM la întrevederea cu vicepremierul Dmitri Kozak și condamnă „ingerința obraznică a acestuia în politica internă a RM”, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, Blocul UNIREA consideră „apelurile pretins democratice și antioligarhice ale politicianului rus false și menite a induce în eroare nu doar clasa politică, ci și electoratul cu privire la adevăratele și eternele intenții ale Rusiei în raport cu acest pământ”.

„Ne alarmează, în acest context, decizia Consiliului Politic al PAS de a o vota în calitate de președinte al Parlamentului pe Zinaida Greceanîi, fost Prim–ministru în perioada regimului comunist. Blocul Unirea, constituit din entități unioniste, consideră că cedarea puterii (Președinția și Parlamentul) Partidului socialiștilor este un gest iresponsabil în raport cu electoratul unionist care i-a sprijinit și care a fost îndemnat să voteze blocul ACUM. Blocul Unirea condamnă capturarea statului de regimul oligarhic actual, dar dezaprobă alierea cu formațiunile politice de extremă stângă, subordonate direct puterii de la Kremlin”, se spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților