[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, înregistrat pentru alegerile parlamentare
21 Decembrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, astăzi, Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” și simbolul electoral, informează CURENTUL.

Raportorul proiectului de hotărâre, Andrei Volentir, membru CEC, a declarat că, la 17 decembrie a fost depusă, la CEC, cererea privind înregistrarea Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, pentru participarea la alegerile parlamentare.

„Blocul electoral a fost constitut de două partide – Platforma DA și PAS. În baza Acordului de constituire, a fost format Consiliul politic al blocului, constituit din 8 membri, dintre care doi co-președinți – Andrei Năstase și Maia Sandu – aceștia fiind împuterniciți să reprezinte formațiunea în raport cu autoritățile publice, organele electorale precum și alte organizații fizice și juridice din țară, să semneze acte în numele acesteia, inclusiv demersurile de înregistrare a candidaților la funcția de deputat. La rândul său, Consiliul politic a fost împuternicit să aprobe și după caz să modifice lista candidaților din partea blocului pentru circumscripția națională, precum și să desemneze și să retragă candidați în circumscripțiile uninominale. De asemenea, să constituie grupuri de inițiativă, să numească conducătorii acestora și să aprobe lista membrilor grupurilor de inițiativă, precum și să aprobe și să revoce persoanele responsabile de finanțe, reprezentanți cu drept de vot consultativ, observatorii și persoanele de încredere în organele electorală, să decisă asupra modului de gestiune asupra contului bancar, să aprobe și să modifice strategia electorală a blocului, să îndeplinească și alte atribuții ce se impun unui concurent electoral”, a precizat Volentir.

Potrivit lui Volentir, simbolul electoral al blocului pentru imprimare în buletinele de vot reprezintă literele majuscule ACUM, împreună cu simbolurile dreptunghiulare ale partidelor constituante DA și PAS, unite într-o figură geometrică.

În context, membrul CEC a spus că, materialele au fost verificate și s-a constatat corespunderea lor. „Astfel, se înregistrează blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” în vederea participării în alegerile parlamentare stabilite pentru data de 24 februarie 2019. Se înregistrează simbolul electoral pentru imprimare în buletinul de vot. Consiliul politic va aproba și modifica listele de candidați pentru circumscripția națională și respectiv retragerea candidaților din circumscripțiile uninominale”, se spune în hotărâre.

Proiectul de hotărâre a fost susținut de 8 membri CEC.

De menționat că, tot astăzi, CEC a acreditat 2 observatori naționali și 5 observatori internaționali din partea Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, în vederea monitorizării alegerilor parlamentare din data de 24 februarie 2019.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților