[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blocul ACUM vrea, de urgență, demisia Procurorului General și constituirea unei comisii privind investigarea furtului miliardului
6 Martie

Co-președintele Blocului ACUM, Andrei Năstase, liderul Platformei DA, a anunțat, într-o postare pe o rețea de socializare, că vor iniția procedurile de Declarare oficială a caracterului capturat al statului, a instituțiilor de reglementare și de drept, informează CURENTUL.

Andrei Năstase a scris că vor propune elaborarea și adoptarea cadrului normativ privind reformarea instituțiilor capturate și demiterea conducerii CNA, BNM, ANI, CEC precum și a membrilor Curții Constituționale, ANRE și CCA desemnați contrar legii.

„Un capitol prioritar, aparte îl constituie demisia actualului Procuror General. Avem urgentă nevoie de comisii parlamentare de anchetă privind investigarea furtului miliardului, de investigare a modului de implementare a legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală în contextul spălării și legalizării miliardelor furate de la oameni. Vom demara noi demersuri interne și externe pentru obligarea Băncii Naționale la publicarea întregului raport Kroll 2, precum și privind investigarea internațională a fraudei bancare și a spălătoriei de zeci de miliarde de dolari, marele beneficiar al cărora este uzurpatorul PUTERII de stat, Plahotniuc. Nu va lipsi din agenda noastră anularea prevederilor din legea cetățeniei, care permite dobândirea cetățeniei contra cost, cu obligarea Guvernului de a publica toată informația privind lista persoanelor, care până în prezent au primit cetățenia în baza așa ziselor investiții”, a scris Năstase.

Potrivit lui, pentru a preveni eventuale fraude electorale și pentru a reveni la o procedură electorală acceptabilă, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția, vor iniția Modificări la Codul electoral.

„Care ar prevedea: revenirea la sistemul proporțional; votarea cetățenilor din Diaspora cu buletinele de identitate și pașapoartele cu termenul de valabilitate expirate; interzicerea agitației electorale în ziua alegerilor; asigurarea accesului egal al tuturor concurenților electorali la mass-media în perioada electorală.
Pentru toate acestea e nevoie de voință politică. Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS are această voință politică și încurajează pe toți cei ce au obținut mandat de la oameni să facă la fel”, a mai scris Năstase.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților