[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blocul ACUM: Suntem deschiși în continuare pentru a discuta proiectele de legi pe care le-am propus
2 Aprilie

După cum și au anunțat, deputații Blocului politic „ACUM Platforma DA și PAS” au venit astăzi, la Parlament, pentru a iniția discuții pe marginea pachetului de legi antioligarhic, informează CURENTUL.

La discuții au venit toți deputații din partea Blocului politic ACUM, dar și câțiva reprezentanți ai Partidului Șor.

Co-președintele Blocului ACUM, Andrei Năstase, a declarat că îl întristează că presa are mai mult interes pentru evoluțiile de mai departe a politicului moldovenesc, decât alți deputați pe care i-a invitat să vină să discute perspectivele, dar, în primul rând, pachetul de dezoligarhizare a statului.

„S-a făcut ora zece, constatăm că alți deputați decât cei din ACUM nu au venit la aceste discuții. Care sunt considerentele, deja trebuie să așteptăm să le cunoaștem. Sperăm că decizia deputaților, care, public, s-au declarat necontrolați politic, nu are absolut nimic cu ieșirea de ieri a celor care au uzurpat statul RM”, a precizat Năstase.

La rândul său, co-președinta Blocului ACUM, Maia Sandu a menționat că regretă că, în afară de deputații aleși pe listele ACUM, nu s-au găsit și alți deputați care să vină să discute aici, în mod transparent. „Să discutăm modalitățile în care se poate elibera statul RM din captivitatea unui grup oligarhic. Noi suntem absolut convinși că majoritatea cetățenilor RM, au mers la vot cu gândul și dorința să fie eliberat statul din captivitate, astfel ca statul să-i slujească pe toți cetățenii RM – așa cum spune Constituția, ci nu un grup restrâns. Suntem deschiși în continuare pentru a discuta proiectele de legi pe care le-am propus”, a punctat Sandu.

În momentul în care deputații Partidului Șor au intrat în sală, cei din Blocul ACUM au părăsit sala.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților