[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blocul ACUM s-a adresat PSRM și PDM: Dacă vor refuza…
18 Decembrie

Mai mulți deputați ai Blocului ACUM, în cadrul unei conferințe de presă, s-au referit la poziția Președintelui țării, Igor Dodon, și a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Totodată, parlamentarii s-au adresat – atât reprezentanților socialiștilor din Parlament, cât și Partidului Democrat din Moldova, informează CURENTUL.

În acest fel, deputatul Oazu Nantoi a oferit mai multe detalii. „Blocul ACUM atrage atenția cu privire la politica anti-statală promovată de Președintele Igor Dodon și PSRM în problema conflictului în zona de est a Republicii Moldova. Blocul ACUM constată că, comportamentul imoral al lui Igor Dodon, în fotoliul de Președinte al Republicii Moldova, constituie sfidarea memoriei a celor căzuți în luptele pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova. Igor Dodon se comportă ca un agent de influență al Federației Ruse”, a spus Nantoi.

„Blocul ACUM refuză să fie marionetă în acest spectacol pus la cale de stataliști de profesie. Blocul ACUM nu va accepta ca Igor Dodon, cu complicitatea celor corupți din PDM, să transforme Republica Moldova într-un poligon de testare a scenariilor de distrugere a statului”, a mai spus deputatul.

Totodată, Nantoi s-a adresat reprezentanților – atât a PSRM, cât și PDM din Parlamentul Republicii Moldova. „Blocul ACUM consideră că, PSRM are obligația în fața tuturor cetățenilor Republicii Moldova – să renunțe oficial la angajamentul antistatal de a federaliza Republica Moldova sub pretextul soluționării conflictului transnistrean, adoptat 3 ani în urmă la Congresul PSRM. Blocul ACUM consideră că, fracțiunea PDM din Parlament este obligată să-și anunțe poziția oficială vizavi de politicile lui Igor Dodon, de sacrificare a statalității Republicii Moldova”, a adăugat deputatul.

În caz că, partidele vor refuza propunerea Blocului, Nantoi a declarat că ACUM va fi obligat să recurgă la toate mijloacele posibile de luptă politică.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților