[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blocul ACUM regretă că nu a fost inclusă pe ordinea de zi o Declarație cu privire la comemorarea evenimentelor din 2 martie
27 Februarie

Fracțiunile parlamentare ale Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma „Demnitate și Adevăr” – componente ale Blocului ACUM, regretă că majoritatea parlamentară nu a inclus pe ordinea de zi o Declarație cu privire la comemorarea evenimentelor din 2 martie 1992, transmite CURENTUL.

„Am fost cu toții martori că majoritatea parlamentară a respins această inițiativă. Este un gest regretabil și o desconsiderare a jertfelor și contribuțiilor cetățenilor noștri care au luptat la Nistru”, a spus deputatul Igor Grosu.

Deputatul Chiril Moțpan a dat citire Declarației care a fost propusă. În Declarație se constată că, cetățenii din stânga Nistrului au fost făcuți ostaticii unui regim xenofob, iar deputații regretă că nu s-au înregistrat progrese la capitolul evacuării trupelor ruse din Transnistria. De asemenea, în Declarație se menționează că, în contextul comemorărilor care se vor face la 2 martie curent, deputații declară cu toată fermitatea că numai extinderea legii statului, aplicarea convențiilor internaționale reprezintă singura opțiune realizată în vederea încheierii conflictului Transnistrean. De asemenea, deputații, conform Declarației, ar fi trebuit să ceară retragerea tuturor trupelor rusești de pe teritoriul din stânga Nistrului și instaurarea trupelor pacifiste sub egida instituțiilor internaționale.

Declarația nu a fost susținută de deputați.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților