[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blocul ACUM propune: Andrei Năstase – Speaker și Maia Sandu – Premier
26 Martie

Blocul Electoral ACUM a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că vine cu propunerile ca la funcția de Președinte al Parlamentului să fie numit Andrei Năstase, iar în fotoliul de Premier – Maia Sandu, informează CURENTUL.

Președinta PAS, Maia Sandu, co-președinte al Blocului ACUM, a menționat că, alegerile au trecut, dar starea de lucruri în RM continuă să fie critică.

„La nivel internațional este recunoscut faptul că țara noastră este ostatică intereselor oligarhice în stat, că procesul democratic a degradat în mod dramatic, că drepturile și libertățile cetățenilor sunt încălcate în mod sistematic. RM este izolată pe plan internațional, relația cu partenerii europeni este compromisă de acțiunile antidemocratice de către guvernare. RM se află într-o situație gravă, lucrurile nu mai pot continua așa. Nu ne mai putem permite guverne care nu sunt credibile în exterior și care perpetuează corupția, nedreptatea și sărăcia în țară. Avem nevoie de o guvernare responsabilă, formată în mod transparent, capabilă să evite lunecarea țării în dictatură și în criza macro-economică. În acest condiții dure, asumându-și guvernarea, Blocul ACUM propune următorii pași pentru punerea RM pe făgașul normalității. Primul pas – fracțiunile constituante ale blocului politic, Platforma DA și PAS înaintează candidatura dlui Andrei Năstase, președinte al Platformei DA, la funcția de Președinte al Parlamentului”, a precizat Sandu.

La rândul său, președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, co-președinte al Blocului ACUM, a lansat un apel.

„Facem în continuare apel către deputații Parlamentului RM, cu respect față de cetățenii care i-au ales, cu dragoste de țară și liber de orice control mafiot, să sprijine și să voteze inițiativele noastre anti-oligarhice de reformarea instituțiilor de drept și de reglementare. Având în vedere necesitatea urgentă de implementare a inițiativelor de de-oligarhizare, fracțiunile constituente ale blocului politic Platforma DA și PAS sunt hotărâte să-și asume responsabilitatea guvernării și înaintează candidatura Maiei Sandu, președinte al PAS, pentru funcția de Premier. Avem abordări extrem de transparente, evaluând cu obiectivitate mandatul oferit nouă, celor din blocul ACUM, de oameni care-și doresc să trăiască într-o țară liberă și prosperă. Reiterăm că, scopul nostru este dreptatea și toate celelalte beneficii pentru oameni”, a spus Năstase.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților