[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blocul ACUM: Expiră ultimele ore când mai putem elibera țara din captivitatea regimului oligarhic
7 Iunie

Blocul Politic ACUM informează că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu s-a prezentat „nici astăzi la discuțiile privind deblocarea situației politice și evitarea alegerilor anticipate, prin alegerea conducerii și organelor de lucru ale Parlamentului, votarea pachetului antioligarhic și învestirea Guvernului”, informează CURENTUL.

„Reiterăm poziția noastră comună, unitară a celor două componente ale Blocului Politic ACUM privind disponibilitatea de a susține reprezentatul PSRM la funcția de Președinte al Parlamentului, cu condiția votării de către fracțiunea PSRM a pachetului antioligarhic și a Guvernului asumat de ACUM”, se menționează într-un comunicat al Blocului ACUM.

În același timp, ACUM comunică despre o împrejurare favorabilă a PSRM. „Expiră ultimele ore când mai putem elibera țara din captivitatea regimului oligarhic. O alianță dintre PD și PSRM sau alegerile anticipate vor întări regimul dictatorial. Deputații socialiști au acum o șansă să scape de Plahotniuc”, mai adaugă blocul.

De menționat că, ieri, Blocul ACUM a invitat PSRM la „continuarea dialogului”. În același timp, secretarul ideologic al PSRM, Ion Ceban, a comunicat că: „la momentul de față vedem că pozițiile componentelor blocului ACUM cu privire la cerințele înaintate de PSRM sunt diferite. Suntem în așteptarea unei poziții comune a PAS și DA. În dependență de răspunsul blocului ACUM vom veni și noi cu un răspuns clar referitor la întrevedere și oră”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților