[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blocul ACUM a dezvăluit ce s-a discutat la întrevederile cu Hahn, Freden și Kozak
4 Iunie

Reprezentanții Blocului ACUM Platforma DA și PAS s-au întâlnit, ieri, cu cei trei oficiali internaționali, care au vizitat Republica Moldova, informează CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, Blocul ACUM a oferit detalii despre cele trei întrevederi, precizând că, în cadrul discuțiilor, oficialii şi-au arătat îngrijorarea faţă de evoluţia evenimentelor din Republica Moldova, subliniind, totodată, faptul că soluţiile politice se află în interiorul țării.

„În dimineaţa zilei, reprezentanții blocului ACUM s-au întâlnit cu Johannes HAHN, Comisarul Uniunii Europene pentru Politica Vecinătății și Negocieri de Extindere. Oficialul european a fost informat despre soluțiile ACUM pentru depășirea blocajului politic din țară. Au fost reiterate necesitatea de a vota un guvern care să răspundă nevoilor cetățenilor și care să înceapă imediat lupta cu corupția și cu sistemul oligarhic. De asemenea, componentele blocului au confirmat angajarea fermă pentru asigurarea viitorului european al Republicii Moldova. Ulterior, liderii ACUM s-au întâlnit cu Brad FREDEN, Directorul Oficiului pentru Afaceri în Europa de Est al Departamentului de Stat SUA. Blocul ACUM a subliniat intenția de a colabora strâns cu SUA în patru domenii strategice: democrație și bună guvernare, inclusiv anticorupție; independență energetică; dezvoltare economică și financiară și cooperare în materie de securitate. Și la întâlnirea cu vicepremierul rus Dmitri KOZAK, discuția s-a axat pe situația politică și pe necesitatea imediată de dezoligarhizare a statului. Reprezentanții Blocului ACUM au subliniat încă o data aspirațiile pro-europene ale DA și PAS, precum și importanța normalizării relațiilor economice și comerciale cu Rusia, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, se spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților