[ X ]
[ X ]
[ X ]
Bărbat din Bălți, reținut cu peste 100.000 dolari americani falși
10 Ianuarie
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI din cadrul Poliției, au reținut un bărbat din Bălți, după ce acesta a pus în circulație dolari americani falși, în decembrie 2022-ianuarie 2023, din cei 130.000 USD falși introduși în țară din Turcia.

Urmare a perchezițiilor, oamenii legii au ridicat de la bănuit 117.000 USD falși, spre anexare la dosarul penal în calitate de corp delict. Bănuitul cu vârsta de 47 de ani a fost reținut luni la Sângerei. Reținerea a avut loc după ce acesta a fost oprit din călătoria sa dinspre Bălți spre Chișinău, unde urma să efectueze cumpărături cu banii falsificați.

Potrivit datelor preliminare, banii falși ar fi fost aduși de bănuit în Moldova din Turcia, în decembrie 2022. Aceștia ar fi fost preluați de către bănuit de la liderul grupului infracțional care i i-a încredințat în statul străin, în scopul punerii lor în circulație. În noiembrie anul trecut, liderul fusese reținut de autoritățile din Bulgaria, la frontiera turcă, când încercase să introducă în acel stat 70.000 USD falși, camuflați în podeaua vehiculului. De asemenea, autoritățile de investigație cunosc despre implicarea altor membri ai grupului infracțional, care urmează să fie identificați și cercetați penal.

În continuare, procurorii PCCOCS urmează să cerceteze probele privind implicarea bănuitului reținut în schema infracțională, în vederea determinării necesității aplicării arestului preventiv în privința acestuia, timp în care ultimul se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Inapoi la arhiva noutaților