[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avocatul lui Vlad Filat: Vom merge la Curtea de Apel
28 Martie

Cererea de revizuire depusă de ex-Premierul Vladimir Filat împotriva sentinței Judecătoriei Buiucani, din data de 27 iunie 2016, a deciziilor instanțelor de apel și recurs a fost respinsă, în cadrul ședinței de astăzi, informează CURENTUL.

Avocatul Victor Munteanu a spus că era așteptată această decizie.

„E o decizie previzibilă, dat fiind faptul că noi de la început am pus la îndoială integritatea completului de judecători. Noi nu considerăm corect ca judecătorii aceștia, care s-au pronunțat în sentința anterioară, să examineze și cererea de revizuire. Într-un fel, soluția de a nu redeschide propria procedură era de așteptat. Am citit încheierea privind respingerea cererii. Un lucru a ieșit în evidență – faptul că instanța a respins argumentele procurorului, precum că a fost depusă tardiv cererea. Din acest punct de vedere suntem satisfăcuți, pentru că de asta vor beneficia și alte persoane”, a spus el.

Apărătorul lui Vlad Filat a spus că vor examina atent încheierea instanței și vor ataca decizia dată la Curtea de Apel și vor aștepta decizia instanței superioară ierarhic.

Amintim că, la 27 iunie 2016, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare de magistrații Judecătoriei Buiucani, pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Decizia a fost menținută de Curtea de Apel și de Curtea Supremă de Justiției. Dosarul a ajuns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților