[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avocații liderului PN: „Dosarele redeschise sunt invalide”
13 Septembrie

Avocații lui Renato Usatîi constată numeroase încălcări ale drepturilor omului în dosarul liderului Partidul Nostru (PN) și activiștilor acestora, transmite CURENTUL.

Potrivit avocaților lui Renato Usatîi, se încearcă prin diferite metode de a denigra și discredita activitatea liderului PN.

„Aceste speculații s-au început atunci când Renato Usatîi s-a poziționat ca revoluționar activ împotriva puterii. Împotriva lui sunt trei cauze penale: escrocherie, tentativă de omor și contrabandă. Aceste dosare sunt fabricate. Avocații de nenumărate ori au menționat că dosarele redeschise sunt invalide, odată ce au fost finalizate”, a spus avocata Angela Istrate.

Avocatul Ivan Cerga a spus că a obținut din partea Comisiei juridice, numiri și imunități scrisoare de confirmare că Procurorul General nu poate redeschide un dosar finalizat.

„Dreptul Procurorului General de a redeschide un dosar a fost abrogat de Curtea Constituțională. Parlamentul spune că dreptul de reluare a urmăririi penale revine judecătorului de instrucție. Am adresat o scrisoare Procurorului General și am primit drept răspuns că – ceea ce CC a abrogat este un punct, iar el în dreptul unui alt punct din lege a redeschis urmărirea penală”, a spus avocatul.

Avocatul Anatolie Istrate, de asemenea, a menționat că este în posesia unei scrisori din partea vice-ministrului Justiției, în care este confirmat că Procurorul general nu are dreptul de a redeschide dosarul. „În scrisoare este menționat că Judecătorul de instrucție va relua urmărirea penală dacă vor fi găsite alte dovezi în acest dosar, ceea ce nu s-a demonstrat”, a precizat avocatul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților