[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avocat, reținut în flagrant de CNA. Pretindea mită de  5500 de euro pentru a influența o magistrată de la Drochia
22 Noiembrie

Un avocat a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii din cadrul oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Bărbatul ar fi pretins și primit 5500 de euro de la un cetățean, pentru a influența o decizie în dosarul în care clientul său era acuzat de furt.

Potrivit denunțătorului, avocatul ar fi susținut că ar avea influență asupra unei magistrate din cadrul  Judecătoriei Drochia, sediul central, și că ar putea să o determine să judece dosarul penal de învinuire a clientului său, astfel încât în privința învinuitului să fie emisă o decizie judecătorească de achitare.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influență, iar avocatul a primit, sub controlul DGT Nord a CNA și al procurorilor, suma de 5500 de euro, în două tranșe. Astăzi, în urma livrării celei de-a doua tranșe, avocatul a fost reținut, banii fiind depistați în buzunarul scurtei.

În prezent, se desfășoară percheziții în oficiul avocatului din Bălţi, în automobilul acestuia şi la domiciliu. Omul legii a fost reținut pentru 72 ore.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Inapoi la arhiva noutaților