[ X ]
[ X ]
[ X ]
Autoturisme, terenuri de construcție și alte bunuri, în valoare de circa 10 milioane de lei, au ajuns sub sechestru
17 Iulie

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA anunță aplicarea sechestrelor în valoare de aproximativ 10 milioane de lei pe mai multe bunuri ilicite între care unități de transport, terenuri de construcție, încăperi locative și nelocative.

Bunurile au fost sechestrate în baza delegațiilor procurorilor și ofițerilor de urmărire penală ai Inspectoratului General al Poliției în mai multe cauze penale. De asemenea, instanța de judecată a confirmat sechestrele aplicate anterior de Agenție pe diverse bunuri în valoare de 11 milioane de lei.

 

Potrivit raportului săptămânal prezentat de subdiviziunile CNA, au fost executate 4 expertize judiciare – 3 IT și o expertiză economico-financiară. Au fost expertizate 18 proiecte de lege și au fost transmise autorităților 17 avize consultative. Direcția analitică a CNA a finalizat 5 analize operaționale, în procedură fiind altele 94.

 

În perioada de raport, au fost eliberate 95 de caziere de integritate, au fost recepționate 38 de apeluri la linia națională anticorupție, iar în secretariatul instituției au fost înregistrate 1214 materiale.

 

Direcția educație anticorupție a desfășurat 7 instruiri pentru agenții publici din țară, iar săptămâna aceasta vor avea loc sesiuni de informare anticorupție pentru ofițerii SPPS, angajații Comisiei Electorale Centrale și pentru Serviciul Vamal.

 

Inapoi la arhiva noutaților