[ X ]
[ X ]
[ X ]
Au șantajat o femeie sub pretextul postării imaginilor intime. Oamenii legii au reținut în flagrant delict doi suspecți
25 Martie

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale oficiul Sud și ofițerii din cadrul Direcției „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații, cu suportul angajaților de la BPDS „Fulger”, în or. Cahul, în urma transmiterii unei tranșe de mijloace bănești estorcate în sumă de 500 Euro, au reținut în flagrant delict doi suspecți, ambii locuitori ai or. Vulcănești, transmite CURENTUL.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că începând cu luna ianuarie 2019, suspectul a stabilit o legătură virtuală cu victima, prin intermediul rețelelor sociale, iar în urma schimbului de mesaje, acesta a obținut încrederea femeii. Prin diverse metode de convingere, suspectul a determinat victima să-i transmită imagini personale cu caracter intim. Ulterior, suspectul a început să șantajeze victima, sub amenințarea postării pe rețelele de socializare a imaginilor obținute, solicitându-i transmiterea sumei de 5 500 euro și 1 000 de dolari.

În scopul identificării tuturor participanților la comiterea infracțiunii, o parte din mijloace financiare au fost transmise sub controlul procurorilor PCCOCS și ofițerilor de investigații al INI, urmare a cărui fapt s-a stabilit că ele erau primite în mun. Cahul de către o doamnă, complice la comiterea infracțiunii.

În urma reținerii și efectuării perchezițiilor corporale și a automobilului, asupra suspecților au fost depistate mijloacele financiare estorcate, precum și telefonul mobil utilizat la estorcarea acestora.

Bănuiții au fost reținuți pentru 72 ore.

În caz că vinovăția acestora se va demonstra, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 13 ani.

Cristina Parfeni

4 3_censored 2_censored

Inapoi la arhiva noutaților